Bookman

5 zweedse vrienden hebben een gezamenlijk passie voor de wielersport.
Zij wonen in Stockholm, een zeer-fiets georiƫnteerde stad. Vanuit hun passie ontwerpen zij 4 jaar geleden een fietslamp die aan al hun eisen en wensen voldoet.....en zo ontstaat Bookman.

Bij hun ontwerp blijkt dat design, veiligheid en functionaliteit prima samengaan. De minimalistische fietslampjes zijn verrassend gebruiksvriendelijk.
De USB lights zijn compact, passen op elke fiets, blijven goed zitten en zijn tegen weer en wind bestand. Het lampje oogt klein, maar geeft verrassend veel licht (met zichtbaarheid tot op 500 meter).

Inmiddels worden de lampjes in meer dan 30 landen wereldwijd verkocht. Van concept boetieks, zoals Colette in Parijs, tot museum winkels zoals MoMA in New York of winkels zoals ParkSIDER in Tokio. Daarnaast wordt er lovend over bikelights geschreven in o.a. het Amerikaanse mannenblad Details, Velo's 2e versnelling boek, Britse GQ, The Style Times zondag Scandinavische architectuur en design tijdschrift FORM, The Cool Hunter en op WIRED, om er maar een paar te noemen.